HverdagsAI – AI kurser og sparring

1-1 træning altid inkluderet

Fokus på effektiv indlæring​

Små kursushold

100% tilfredshedsgaranti

Slide
1-1 træning er altid inkluderet
Slide
Læring tilpasses dit tempo
Slide
Max 9 deltagere pr. kursushold
Slide
Tilfredshed eller pengene retur
previous arrow
next arrow
En forretningsdrivende, der ser modløs ud. Mange har en fejlagtig forestilling om, at det er dyrt at komme i gang med AI i sin virksomhed.

AI i mindre virksomheder – Sådan kommer du i gang på budget

Den verden vi lever i, hvor teknologisk innovation er kernen, når det gælder konkurrencefordele, står mindre virksomheder ofte over for udfordringen med at holde trit, specielt når budgetterne er små.

 

En udbredt misforståelse er, at kun virksomheder med dybe lommer har råd til at benytte kunstig intelligens (AI). Men sandheden er, at AI er blevet mere tilgængelig end nogensinde før, og med de rette ressourcer og en smule viden, så kan selv små virksomheder drage fordel af de mange muligheder som AI kan give.

Barrierer for AI-integration

At tage skridtet ind i AI-verdenen kan virke skræmmende, især for mindre virksomheder med begrænsede ressourcer. Der er bekymringer omkring de finansielle investeringer, teknologisk infrastruktur, og mangel på ekspertise. Disse bekymringer er dog oftest overdrevne, og kan overkommes nogenlunde simpelt.

 

Først og fremmest så behøver det ikke koste 500.000 kr. for at komme i gang med AI, og de fleste personer vil med en dags fokuseret træning, kunne udvikle sine kompetencer inden for AI markant.

 

En udbredt misforståelse er, at kun virksomheder med dybe lommer har råd til at benytte kunstig intelligens (AI). Men sandheden er, at AI er blevet mere tilgængelig end nogensinde før, og med de rette ressourcer og en smule viden, så kan selv små virksomheder drage fordel af de mange muligheder som AI kan give.

Budgetmæssige misforståelser omkring AI

Forestillingen om, at AI er en luksus forbeholdt de store spillere, er ganske enkelt forældet, men skræmmer stadig mange mindre virksomheder. Man behøver hverken at være Novo Nordisk eller Lego, for at drage fordel af AI. Selv enkeltmandsfirmaer vil kunne komme i gang, for relativt få penge.

Det er klart, at større virksomheder har mulighed for at investere i skræddersyede AI-løsninger, men der findes mange andre veje at gå.

Overkommelige AI-værktøjer til virksomheder

For mindre virksomheder er det vigtigt at få value for money hurtigst muligt. Det er selvfølgelig vigtigt for alle virksomheder, men som mindre virksomhed har du sjældent råd til at investere 1 mio. kroner i en AI-løsning, som først har tjent sig selv ind efter 2 år. Derfor handler det om at finde AI-værktøjer, der er nemme at gå til og som ikke koster en formue.

 

Værktøjer som ChatGPT og Bard er eksempler på AI-løsninger, der både er kraftfulde og overkommelige. De er begge designet til at hjælpe virksomheder, med at effektivisere arbejdet, uden at det kræver, at man er ekspert i IT. Det handler “bare” om, at man vil lære, så man eksempelvis bliver klogere på ChatGPT. Der er findes masser af andre AI-værktøjer, der værd at udforske. For et godt overblik over AI-værktøjer, kan man for eksempel besøge Capterra.

 

Men for 9 ud af 10 mindre virksomheder vil jeg anbefale, at man til at starte med holder sig til AI-værktøjer som f.eks. ChatGPT. Efterhånden som man er komfortabel med ChatGPT, kan man begynde at udforske andre værktøjer, der måske er mere specialiserede til ens specifikke behov.

 

Derudover bliver AI implementeret i flere og flere produkter. Google har allerede Duet AI og Microsoft kommer snart med deres Copilot.

 

Uden at have testet produkterne endnu, så vil min vurdering være at de 30$ pr. måned, er rigtig godt givet ud.

 

Nedenfor kan du se en kort introduktion til de 2 services.

Open-source ikke for alle

Open-source ressourcer som TensorFlow, PyTorch, og OpenCV tilbyder en overkommelig vej til AI-integration for dem med teknologiske ressourcer. Disse platforme er kraftfulde, men kræver visse teknologiske kompetencer for at blive udnyttet fuldt ud.

 

Derfor er det vigtigt med en disclaimer: AI igennem open-source er bestemt ikke for alle. Men for dem med den nødvendige teknologiske baggrund, kan open-source ressourcer være en budgetvenlig måde at udforske AI på, og udvikle skræddersyede løsninger, der passer til virksomhedens specifikke behov​​.

 

Her kan det godt være prisen i kroner øre ikke vil være dyr, men i timer vil det typisk løbe op. Så min anbefaling til de fleste mindre virksomheder er: ”Se hvad der er af færdig udviklede AI-værktøjer”.

Et ur omgivet af penge - skabt af kursist på vores AI kursus.

Efteruddannelse i AI

For at kunne høste frugterne af AI, så kræver det at folk har de nødvendige kompetencer. AI behøver ikke være svært, og om man er 20 år eller 60 år, så vil de fleste hurtigt kunne lære de mest basale værktøjer. Uddannelse i AI kan være en genvej, og kan hjælpe medarbejdere og ledere i mindre virksomheder med at komme i gang. Det kan være online, workshops eller kurser i AI. Med den rette viden kan mindre virksomheder begynde at udforske AI-værktøjer og ressourcer, der passer til deres behov.

Vejen frem for AI i virksomheder

Som vi har set, er der mange måder, mindre virksomheder kan begynde at udforske og integrere AI på, uden at skulle foretage store finansielle investeringer. Ved at starte med budgetvenlige AI-værktøjer som ChatGPT og Bard, og ved at investere i uddannelse, kan virksomheder begynde at se fordelene ved AI i deres daglige drift. Open-source er også en mulighed, men er for de få. 

 

I fremtiden vil AI uungåetligt blive en del af ens hverdag. Så ejer du selv en mindre virksomhed, er leder eller medarbejder, og I ikke benytter AI i dag. Så er mit budskab klart ”Kom i gang – det behøver ikke koste en formue”.